Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Mevsimi geldi: Havuz temizliğinde gözden kaçmaması gerekenler

Havalar ısınıyor, havuz ve deniz sezonu açılıyor. Havuz temizliği zahmetli ve dikkatli hareket edilmesi gereken bir iş.

Havalar ısınıyor, havuz ve deniz sezonu açılıyor. Yazlıkların ve sitelerin havuzları yavaş yavaş etrafına hepimizi toplamaya başlayacak. Peki ya şu “Çok zahmetli iş” denilen havuz temizliği?

Sıcak havaların en büyük gözdesi deniz ve havuzlardır. Ancak ne olursa olsun bahçesinde havuza sahip bir yazlığı hiçbir şeye değişemeyiz. Artık şehir yaşantısında bile siteler ve rezidanslar sayesinde kendine yer bulan havuzlar, yakın zamanda yine hepimizi etrafına toplayacak. Kıyısında ve içinde serinleyeceğimiz havuzların bakımı yine en çok tartışılan konulardan birisi haline gelecek. Havuz temizliği zahmetli ve dikkatli hareket edilmesi gereken bir iş. Sizin için dikkat etmeniz gereken şeyleri sıraladık.

shutterstock_118900294.jpg

1 – İhtiyacınız olan aletlere sahip misiniz?

Havuz temizliği için pek çok araç gerece ihtiyacınız olduğunu unutmamalısınız. Çok aşamalı olan bu temizliğin araç ve gereçlerine sahip olmak, en önemli adımdır. Uygun kimyasalları ve uygun araçları temin etmek oldukça önemli.

Örneğin havuzun kenarını köşesini temizleyebilmek için bir fırçaya ihtiyacınız varken, havuzda biriken yaprak ve tozları toparlayabilmek için de kevgir tarzı bir deniz süpürücüsüne ihtiyacınız olacak.

Öte yandan, havuzun dibini temiz tutabilmek için uygun ve su altında çalışabilen bir elektrik süpürgesine ihtiyaç duyacaksınız. Bu işlemi haftada en az bir kez tekrarlamalısınız.

shutterstock_487278343.jpg

2 – pH değerini ölçmelisiniz

Havuzun pH değeri de sağlığınız açısından oldukça önemlidir. pH testi gerçekleştirebileceğiniz bir pH ölçere her an ihtiyacınız olacak. Bu ihtiyacı giderdikten sonra ise haftada en az üç kez pH ölçümü yapmalısınız. Havuzun pH değeri, 7.2 ile 7.6 aralığında olmalıdır. Bunun altında ya da üstünde kalan değerler için pH yükseltici ya da düşürücü kimyasalları kullanmalısınız.

shutterstock_520037560.jpg

3 – Havuz filtresini kontrol edin

Filtrenin çalışmasını engelleyen kir ve pislikleri temizleyebilmek için filtreyi çıkartıp temizlemeyi unutmayın.

shutterstock_1014691330.jpg

4 – Şoklamayı deneyin

Havuz suyunda şok temizlik etkisi yaratan deterjanlar da işe yaramaktadır. Bu deterjanlar doğrudan bakterileri hedef alarak anında temizlik sağlar. Yine de, havuzların temizlenmesi için tek başına yeterli değildir.

shutterstock_393231070.jpg

5 – Çok kirli havuzlar için filtre bakımı şart

Havuz temizliğini çeşitli nedenlerle ihmal ederseniz bir anda çok kirli bir havuzla karşılaşabilirsiniz. Örneğin uzun bir süre gidemediğiniz yazlığınızdaki havuz, karşınıza gerçekten kirli bir şekilde çıkabilir. Bundan kurtulmak için yapmanız gereken en önemli şey, birkaç gün boyunca kesintisiz bir şekilde havuzunuzun filtresini çalıştırmak ve filtreyi günde 3-4 kez temizlemektir.

Gerek büyük sitelerde gerekse müstakil evlerde artık vazgeçilmez haline gelen havuzların temizliğinin gerçekten yorucu ve yıpratıcı olduğunu biliyoruz. Bu yorucu işlerle tek başınıza ilgilenmek istemezseniz, Ustamgeliyor.com üzerinden size en yakın ustanın teklifini görebilir, kolaylıkla havuz temizliğinizi yaptırarak sağlığınızı korurken havuzun tadını çıkartabilirsiniz.Fiyat teklifi almak için Hemen Tıkla.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler