Evimizi ve işyerimizi izlemeye ve biz yokken bu ortamlarda neler olduğunu öğrenmeye artık her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Sizin için güvenlik kamerası sistemlerini araştırdık.
Kameralar, icat edildiği günden beri bulunmadığımız bir yerde ya da zamanda gerçekleşen olayların kaydının tutulmasını sağlıyor. Bu tutulan kayıtları daha sonra ya da anında izleyerek de merakımızı gidererek dünyanın geri kalanında olan biten şeylere şahit olabiliyoruz.
Sinema filmleri için icat edilen kameralar, günümüzde teknolojinin çok daha hızlı ilerlemesiyle bambaşka bir boyuta geçip çok daha işlevselleşti. Artık herhangi bir yerin güvenliğinde de kameraları kullanıyor, küçülen boyutları nedeniyle de kolaylıkla istediğimiz yerde güvenlik kameralarını saklayabiliyoruz. Bu kadar önemli ve güvenlik adına bir ev ya da işyerinde atılabilecek en verimli aracı ciddiye almamak imkansızlaştı. Artık pek çok işyeri ve evde, sürekli kaydeden ya da görüntü akışı sağlayan kameralara rastlamak mümkün. Bu kameraların kullanıldığı amaç ya da yönteme göre ise farklı çeşitleri bulunmaktadır.
Güvenlik kamerası çeşitlerini beraber inceleyelim:
1-IP Kameralar
Bilgisayarınızı internete bağlamak için çekilen kablo ve wifi ağı aracılığıyla kullanılır. IP kameralar direkt modeme bağlanarak kullanılabilir. Fiyatları çözünürlük değerine göre değişen IP kameraların görüntülerinin kaydedilmesi ya da izlenebilmesi için bazı ayarlar yapmak gerekecek.
2-AHD Kameralar
AHD kameraların da kendi çözünürlük değerleri olmasına rağmen, kullandıkları teknoloji analogtur. Analog sistemin avantajı olarak da daha ucuza edinilebilir hale gelmiştir.
3 –Dome Kameralar
Yapısı ve şekli gereği kubbe kamera olarak adlandırılırlar. Genellikle kapalı alanlarda karşımıza çıkarlar.
4-Kızılötesi kameralar
Kızılötes ışınlar sayesinde karanlık ortamlardan görüntü elde etmeyi amaçlar. Dış ortamlarda kapalı devre kamera sistemi oluşturulmasında sıkça kullanılır. Dayanıklı olduğu için de epey tercih edilir. Ayrıca fiyatları da gayet uygundur.
5-PTZ Kameralar
Kameranın yatay ve dikey olarak hareket etmesine “pan” ve “tilt” denilmektedir. PTZ kameralar isimlerini bu hareketler ve zoom hareketinden almaktadır. Açısı değiştirilebilen, belli bir hareket planı dahilinde kendiliğinden hareket edebilen ve istenilen görüntüye yaklaşılabilen bu kameralar, çok verimli bir güvenlik sistemi oluşturur.
Bu kamera çeşitlerinden size uygun olanı belirlemek ya da kurulumunun yapılmasını sağlamak için usta ellere ihtiyaç duyacaksınız. Ustamgeliyor.com üzerinden teklif alarak güvenlik sistemleri ve güvenlik kameraları ile ilgili tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Yorum yaz