Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün kurulma tarihi olan 16 Ekim, Tüm dünya çapında Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. Her sene FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) tarafından belirlenen bir tema şeklinde kutlanan Dünya Gıda Günü kutlamalarında, gıda tüketimi, gıda üretimi ve gıda güvencesiyle ilgili konular gündeme taşınmakta ve dünya çapında özelliklede Orta Asya ülkelerinde oldukça yoğun olan ve küresel anlamda da etkin faktörlerden biri olan açlıkla mücadeleye dikkat çekilmektedir.
Dünya Gıda Günü’nde; Dünya çapındaki açlık problemlerinin belirlenmesi ve bu problem için çözümler üretilmesi, ülkeler arasındaki gıda üretimi beraberliğinin oluşmasını, gıdaların üretilmesini-tüketilmesini ve satış alanlarındaki temizliğin sağlanmasıyla dengeli beslenmesi hedeflenmektedir.
1945 yılında oluşturulan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (Kısaltılmış ismi ile FAO) doğum günü olarak da kutlanan, dünya bütününde açlık ve yoksulluğun tema olarak kullanıldığı ve bu konuda farkındalık oluşturmak istendiği, aynı zamanda insanların gıda güvenliğine ve besleyici gıdalara ulaşmasına katkı sağlama hedefi ile ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.
16 Ekim 2018 yılının Gıda ve Tarım Günü teması belli oldu!
Birleşmiş Milletle Gıda ve Tarım Örgütü (FOA), 16 Ekim Dünya Gıda günü için 2018 yılının teması olarak bu yıl ‘’Göçlere neden olan kuraklığın değişimi ve gıdaların korunması kırsal alanların kalkınması’’ olarak belirledi.
Her sene düzenli bir şekilde 16 Ekim tarihinde 150’den fazla ülkede düzenli olarak kutlanan Dünya Gıda Günü, bir yandan da Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün de Doğum günü olarak bilinmektedir.
Toplumun bilinçlenmesi, gıda israfı ve kaybın azalması, gıdaların güvence altına alınması bakımından farkındalık oluşturmayı hedefleyen ve her sene düzenli olarak gerçekleştirilen etkinlikleri, açlık problemi yaşayan insanlar için faaliyete geçilmesini sağlıyor, herkesin gıda güvenliğine ve besleyen gıdalara ulaşımı kolaylaştırıyor.
Bu yıl FAO tarafından bu seneki ‘’Göçün geleceğini değiştirin, gıda güvenliği ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın!’’ konusu belirlenmiş ve dikkat çekilmiştir. Bu konu üzerinden verilecek mesajlar ve çözüm önerileri ile kişileri teşvik eden bu etkinliklerin asıl amacı dünya gıda geleceğinin korunarak ileriki nesillere ve insanlık geleceğine çok daha sağlam gıda kaynakları bırakmaktır.
2030 Sürdürülebilir Kalkınma amaçlarından bir diğeri, açlığın sonlandırılması, gıda güvenliğinin sağlanması ve sürdürülebilir tarımın teşvik edilmesini kapsamaktadır. Bu hedef kapsamında gıda güvenliği kavramı; yanlış beslenme ve açlığın temel nedenlerini çözerek gelecekte gıda sorunları, kıt gibi sorunların önüne geçmeyi hedeflemektedir.
Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.
Yorum yaz