Yaşamış olduğumuz toplumda birçok kişinin başlı başına sorun olarak gördüğü ağız kokusu, neden olur, nasıl olur hijyen le bir alası var mıdır sizler için inceledik. Çoğunlukla Ağız kokusunun nedenleri; diş eti iltihabı, mide hastalıkları, diyabet hastalığı, alerji, sinüs enfeksiyonları gibi birçok sebep olabilir.
Ağız kokusundan kurtulmak için ilk olarak yapmanız gereken saymış olduğumuz maddelerden hangisinin size de olduğunu bilmek ve sorunu tespit ederek çözüm yolu aramaktır. İşte ağız kokusuna engel olmak için izlemeniz gereken yollar.
Diş bakımına dikkat!
Ağızda oluşan kötü kokunun ilk nedenlerinden ve en sık rastlanan nedenlerinden biri ağzınızda biriken bakteri plaklarıdır. Bundan dolayı ağız bakımına oldukça özen göstermelisiniz. Doğru ve etkili diş macunu ile dişlerinizi ve dilinizin üzerini düzenli bir şekilde temizlemelisiniz.
Ağız bakımı
Oldukça yoğun ve tempolu günleriniz olabilir bu tarz günler için diş telinizin çantanızda olmasına özen gösterin, dişlerinizi fırçalama imkânı olmadığında diş ipi yardımı ile dişlerinizin arasında plak oluşumunu önleyin. Evde düzenli fırçalamanın dışında ise mutlaka 6 ayda bir diş bakımı için bir diş hekimine giderek dişlerinizi temizletin ve böylece ağız kokusu oluşumunu önleyin.
Bol bol su
Suyun faydası denildiğinde sayfalarca yazı yazmak elbette mümkündür. Ancak suyun diş temizliği ve ağız kokusu için olan faydaları da göz ardı edilemeyecek kadar fazladır. Kişinin tükürük bezlerinin yeteri kadar çalışmamasından dolayı ağız içerisinde oluşabilecek dehidrasyon (su kaybı) ağızda oluşacak kötü kokuların sebebi olabilir.
Gün içerisinden 2 litre su içerek ağız kokusu sorununun önüne kolayca geçebilirsiniz. Birçok sıvı içecek olsa da su hepsinden çok ayrı bir yere sahiptir. Aynı zamanda ağız kokusunu gidermek ve şekersiz sakız çiğnemekte ağız kokusunu önleyerek tükürük bezlerinin çalışmasını sağlayabilir.
Bol bol yoğurt
Yazımızın en başında da bahsetmiş olduğumuz gibi ağız kokusu çeşitli mide rahatsızlıklarından da oluşabilmektedir. Yoğurdun probiyotik bakımından oldukça zengin olan kefir veya yoğurt, düzenli bir şekilde tüketildiğinde bide içerisinde bakterilerin oluşumunu engelleyerek ağıza yansıyacak kokunun da yok olmasına yardımcı olmaktadır. Böylece denemiş olduğunuz birçok nedenle çözemediğiniz ağız kokusu sorununu yoğurt tüketerek çözmüş olacaksınız.
Bol bol tarçın
Tarçın diş bakımı ve ağız kokusu bakımından oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Ağızda üreyerek çoğalan bakterilerin yok olmasına ve ağızın temizlenmesine yardımcı olan tarçın, birçok şekilde rahatlıkla tüketilmektedir. Kan şekerini düzenlemesiyle de meşhur olan tarçın, yiyecek ve içeceklerin içerisine atılarak kolayca tüketilebilmektedir.
- Doğal Gaz Tesisatı
- Elektrik Tesisatı
- Kalorifer Tesisatı
- Sıhhi - Su Tesisatçısı
- Yangınla Mücadele Sistemleri
Yorum yaz