Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

4 kişiden birinin yakalandığı depresyondan korunmanın yolları

Uzmanlara göre; dünya üzerinde sık görülen, yaşam kalitesini ve süresini oldukça etkileyen beden hastalıklarının ilk nedeni depresyon!

Uzmanlara göre dünya üzerinde sık görülen, yaşam kalitesini ve süresini oldukça etkileyen beden hastalıklarının baş sebeplerinden biri giderek yaygınlaşan ruh sağlık problemleri olarak gösterilmektedir.

depresyon.Jpeg

Yapılan araştırmalar sonucu elde edilen verilere göre ruh sağlık problemi yaşayan (depresyon) kişilerin ortalama yaşam süresi 15-20 daha kısalmaktadır.

ruh problemleri.jpg

Bu kişilerde fiziksel olarak aktiflik olamayıp depresif ruh hallerinin de tetiklemesi ile ani ölümler oldukça fazla görülmektedir. Yapılan araştırmaların sonuçlarına bakıldığında görülen sonuçlar her 3 kişiden birinin yaşamının bir döneminde ruh sorunlar yaşadığı yönündedir.

depresyona karşı hareket.jpg

6 kişiden biri ise fazla stres ve depresyon tanısı ile karşılaşmaktadır. Fiziksel egzersizlerin depresyona karşı bir silah etkisi olduğu da yine uzmanlar tarafından sıklıkla söylenmektedir. Çoğunlukla depresyon ve ruh sağlık problemi yaşayan kişiler için fizik tedavisi ve rehabilitasyon uzman doktorları hayat boyu devam edilecek kişiye özel egzersiz hareketleri reçetesi belirlemektedir.

depresyon-mutluluk-stres.jpg

Verilen günlük yaşamada uyarlanmış egzersizler, kişinin hayattan kopmadan hareket etmesini hedeflemektedir. Bu tarz hastalıkların tedavisinde fizyoterapist, psikolog, aile ve hastanın yer aldığı takım çalışması içinde olmak ve takımın üyelerinin birbiri ile uyumlu olması başarı için çok önemlidir.

yaşlılarda-depresyon.jpg

İlerleyen yaşlarda, yaşlanma nedeni ile denge ve koordinasyonu bozuk olan kırılgan, düşme riski taşıyan yaşlıların %50’si depresyon yaşamaktadır. Böyle kişiler egzersize başlama, motive olma ve devam ettirmede çok isteksiz olurlar. Fakat bu hastalar düzenli egzersizle aktivite ve egzersiz ile depresyonu önlemek mümkündür.

depresyon.jpg

Depresyon seviyesi orta düzeyde olan kişiler egzersiz yapma ve fiziksel olarak aktif hale getirebilmek için ilk olarak fizik tedavi uzman doktoru tarafından fiziksel aktivite seviyeleri belirlenmelidir. Ciddi kalp damar ve solunum problemleri olan kişiler için ayrı bir egzersiz programı belirlenmelidir. Aktivite düzeyi düşük kişilerin aktiviteleri egzersiz yoğunluğu zamanla arttırılmalıdır.

yürüyüş-depresyon-tedavisi.jpg

İlk başlarda fizyoterapist kontrolü altında hafif şiddetle 5 gün boyunca gün içerisinde 10 dakika esneklik egzersizleri ile hasta esnetilmeli ve rahatlatılmalıdır. Bu egzersizin yanı sıra günde 15 dakika temiz havada yürüyüş yapılmalıdır. Doğa içerisinde yapılan 20 – 25 dakikalık tempolu yürüyüşler, koşular hastanın dinginleşmesini, gevşemesini ve mutluluk hormonunun salgılanmasına yardımcı olacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler