Soğuk havaların gelmesi ilk olarak el ve yüzün kuruluğuna neden oldu. Cildin soğuk havaya maruz kalması cildin elastikliğini kaybetmesine neden olur.
Soğuk kış ayların ciltte çatlamalar, yaralar ve hatta yerli yersiz kanmalara neden olur. Kuruyan cilt esnekliğini ve yumuşaklığını kaybeder. Pürüzlü ve çatlak bir görünüme bürünen çatlak cilt belli müdahaleler sonucunda eski yumuşak ve pürüzsüz görünümüne kavuşur.
Cilt kuruluğu önlenmek için yapılması gerekenler nelerdir?
- Cilt kuruluğu soğuktan kaynaklansa da mümkün olduğunca fazla sıcak suya da maruz bırakılmamalıdır. Ilık su ile temizlenmesi gereken cilt aşırı sıcak ve aşırı soğukta çatlamaya başlayacaktır.
- Yine cildin kuruması önlenmek için hafta içerisinde en az 2 defa, cildi tahriş etmeyecek şekilde ölü derilerin atılmasına da yardımcı olacak peeling (soyucu) jeller kullanılmalıdır.
- Her gün cildin kuruluğuna göre günde bir ila iki defa cilt nemlendirici krem ile beslenmelidir.
- Her banyo sonrasında, cildiniz çok kurumadan vücudunuzun her yerine aynı miktarda besleyici özelliği olan nemlendirici sürün.
- Uykudan hemen önce C, A ve E vitamini içeren besleyici bir krem sürün. A, C ve E vitamini içeren serumlardan da faydalanabilirsiniz.
- Tercih edeceğiniz krem yahut serumun yan etkisi olup olmadığına da oldukça dikkat edilmelidir.
- Vücut ve yüz deri tipine uygun nemlendiriciler (vazelin, üre, asit, üre, laktik, gliserin) kullanılmalıdır.
- Özellikle kış aylarında sağlıklı beslenmeye özen gösteren kişiler, cildin ihtiyaç duyduğu vitaminleri, antioksidanları, mineralleri ve doymamış yağları vücuda alırlar ve bu sayede cilt bakımı kış aylarında çok daha etkili hale gelir.
- Omega-3 desteği kışın cilt bakımının etkisini arttıracaktır. Kış mevsiminin meyveleri ve sebzeleri ile birlikte tahıllı besinler de kışın cilt bakımının daha etkili olması için sağlıklı beslenme kuralları arasında yer almaktadır.
Yorum yaz