Diş eti rahatsızlıkları oldukça yaygın olan ve çok dikkate alınmayan bir rahatsızlık çeşididir. Oldukça sık rastlanılan bu diş eti problemi, kişilerin dikkate alması gereken ve erkenden teşhis edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Aksi halde oldukça zorlu bir tedavi sürecine girilerek sıkıntı çekmeniz gerekecektir.
Diş eti hastalığı bilinenin aksine hem yaygın hem de ciddi bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık konusunda oldukça fazla yanlış bilgiyle karşılaşmanız mümkündür. Bu tarz yanlışlara itibar etmemek ve bunları düzeltebilmek için bilmeniz gerekenler şöyledir.
Dişlerimde çürük yok, diş etimde problem olamaz
Dişlerinizde çürüğün olmaması diş eti hastalığınızın olmadığı anlamına gelmemektedir. Dişlerinizde çürük olmasa da diş eti hastalığınız olabilir.
Diş etlerinde kızarma, şişlik, kanama gibi rahatsızlıklar diş eti hastalığınızın başlangıç evresi olarak belirlenir ve bu rahatsızlık başlangıç evresindeyken diş hekimi tarafından müdahale ile, sizin ise günde 2 kez düzenli fırçalamanız ve düzenli olarak diş ipi ile dişlerinizin arasını temizlemeniz sayesinden bu rahatsızlıktan kurtulmanız mümkündür.
Hamileyken kanayan diş etleri oldukça normaldir!
Gebelik döneminde ortaya çıkan ve ‘gebeliğe özgü diş eti iltihabı’ olarak bilinen bu hastalık genellikle dişin fırçalanma esnasında, diş ipi kullanımında ortaya çıkmaktadır.
Her hamile kadında olmamakla beraber kimi hamile de oluşan ve anne adayının genel olarak süt, peynir, yoğurt gibi gıdaları sıklıkla tüketip tüketmediği ile de bağlantılı olan bir durumdur. Bu durum ile karşılaşan anne adayları mutlaka diş hekimi ile görüşerek durumun kontrol altına alınmasını sağlamalıdır.
Diş eti hastalığının olması dişlerin kaybedileceği anlamına gelir
Diş eti hastalığı eğer tedavisi yapılırsa diş kaybına yol açmamaktadır. Günde 2 kez diş fırçalayıp, düzenli olarak diş ipi ile dişler temizlendiği sürece kişi sağlıklı beslendiği ve düzenli olarak diş hekimi tarafından diş sağlığı kontrolü yapıldığı sürece diş kaybı yaşanmamaktadır.
Diş eti hastalığı pek de yaygın değil
Diş eti hastalığı oldukça yaygın bir rahatsızlıktır. Özellikle de 30 yaş ve üzeri kişilerde sıklıkla karşılaşılan bir diş taşı hastalığıdır. Dişleri saran ve koruyan diş etinin enfeksiyonuna ise plaklar ( diş taşı ) neden olur.
- Bahçe Botanik ve Peyzaj Düzenleme
- Bahçe Çiti
- Bahçe Duvarı
- Bahçıvanlık İşleri
- Çardak ve Kamelya
- Çim Biçme ve Düzenleme
- Hazır Çim
- Seracılık
- Suni Çim
- Veranda ve Pergule
Yorum yaz