Eğer evdeki boyanızdan sıkıldıysanız ve yeni bir renge boyamak istiyorsanız bu işi kendi başınıza nasıl kolay bir şekilde yapabileceğinizi madde madde anlatacağız. İşte odanızı kolayca boyamanız için dikkat etmeniz gereken püf noktalar:
-
Boyanacak olan odadaki tüm mobilyaları toparlayın
İlk olarak boya işlemine başlamadan önce, çevrenizdeki tüm eşyaları etraftan kaldırmanız olacaktır. Daha sonraki işiniz ise boyanacak odanın zeminini özel muşamba poşetle veya gazete kâğıtları ile tamamen kapatmak olacaktır. Aksi takdirde boya işine başladığınızda ister istemez akıtıp damlatacağınız boyalar temizleme kısmında işinizi oldukça zorlaştıracaktır.
-
Duvar yüzeyini temizleyin
Boya badana işlemi yapılacak olan duvarın yüzeyinin tamamen temizlenmesi gerekir. Kir, pürüz, çeşitli lekeler su ile temizlenmelidir. Bir sonraki işlem olarak da duvarda var olan belli başlı çatlaklar, çivi izleri, boya ıspatulası ile kazınmalı ve özel macunu ile kapatılmalıdır. Macun kuruduktan hemen sonra boya badana işlemine başlayabilirsiniz. Boya işi, temiz ir yüzeye yapılmadığı takdirde nemli ve pis yüzeylerde çatlamalara neden olmaktadır.
-
Duvar ve tavan birleşimleri, prizler ve pencereleri boya bandı ile bantlayın
Boya işlemine başlamadan önce mutlaka priz kenarlarını, pencere duvar bitişiklerini, tavan ile duvarın birleştiği kısımları bantlayın ve boya yaparken taşırma, bulaştırma durumu ile tedirgin olmayın. Boya işi bittikten sonra yapıştırmış olduğunuz bantları sırayla çıkarın. Boyanızda son işlem olarak da bantları çıkarttıktan sonra gerekli yerleri boyayarak yapın.
-
Fazladan boya fırçası ve rulosu bulundurun
Duvar boyası yeterince verimli olsun istiyorsanız boya işine başlarken fırçalarınızın yeterli olup olmadığından emin olmalısınız. Herhangi bir fırça talihsizliğine uğrarsanız elinizdeki yedek boya fırçası ile sorunsuz bir şekilde işinize devam edebilirsiniz. Aynı zamanda unutmamanız gereken önemli bir diğer nokta ise yapacağınız boya işleminde rulo ile boyanacak yerlerin ayrı, fırça ile boyanacak yerlerin ayrı olmasıdır. Duvar yüzeyini boyarken rulo kullanmanız, duvarınızda iz kalmamasına yardımcı olacaktır. Fırça ise duvarınızda kesme kısımlarında, ince çıkıntılarda gerekli olacaktır.
Boya ve Badana işleriniz için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.
- Boyacı - Boya Badana Ustası
- Dış Cephe Boyama
- Duvar Boyama
- Duvar Kağıdı
- Duvar Resim Çizimi
- Ev Boyama
- Kartonpiyer ve Alçı
Yorum yaz