Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Elektrik tesisatı hakkında öğrenmeniz gerekenler

Evinizde elektrik kullanımına aynı anda birden fazla elektrikli alet kullanımı yaptığınızda sigortada atma olabilir.

Evinizde elektrik kullanımına aynı anda birden fazla elektrikli alet kullanımı yaptığınızda sigortada atma olabilir. Örneğin soğuk kış bir ayında kalorifer peteğinin yeterince ısı vermediğini düşünerek yakılan elektrikli ısıtıcı sigortalarınızın atmasına neden oluyorsa bu ciddi bir risktir.

Elektrik ustaları.jpg

Evinizde veya iş yerinizde bulunan mevcut elektrik tesisatı yetersiz, eski ya da standartların dışında olabilir. Bu durum büyük bir riskin var olduğu anlamına gelmektedir. Oluşabilecek bir elektrik kaçağı veya aşırı yüklenme nedeniyle yangına neden olarak can ve mal kaybına neden olabilir.

Elektrik Bakım.jpg

Bu nedenle yetersiz, eski veya standart dışı olan elektrik tesisatınızı çok acil standartlara uygun bir hale getirtmelisiniz. Elektrik tesisatı konusun asla ihmale gelmemesi gereken hayati bir konudur. Ertelenmesi sevdiklerinizin ve sizin canınıza mal olabilecek olan bu konu, önlemi alınarak maddi manevi sıkıntıdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

elektrik kesintisi.jpg

Yeni yapıtlarda yaşayarak, herhangi bir elektrik sorunu yaşamamış olan kişilerin de düzenli olarak senede mutlaka bir kere elektrik tesisatını kontrol ettirmeleri gerekmektedir. Yaşadığınız yeni bir konutsa ve özel konut sigortası  mevcutsa, yenilenmesi gereken elektrik tesisatınızın tüm masraflarını özel konut sigortanız ödemektedir.

Elektrik arızası.jpg

Türkiye’de kullanılan elektrik güçleri ev tipi 220V, sanayi tipi 360V olmak üzere ikiye ayrılır. Elektrik tesisatı çektirmeyi düşündüğünüzde ilk olarak hangi tip istediğinizden emin olmalısınız. İki tesisat tipi arasında büyük bir fiyat farkı olmakla birlikte hangi tipin size uygun olduğundan emin olmalısınız.

Elektrik İşleri.jpg

Kullanılacak elektrik tipinin size yeterli olup olmadığından emin olun. Aksi taktirde yaptıracağınız çektireceğiniz tesisat  hem işinizi görmez hem de kullandığınız makinelere ve canınıza zarar verebilir. Bundan dolayı elektrik tesisatı oldukça önemli bir konu olup dikkatli ve özenli yapılmalı ve düzenli şekilde elektrik tesisatı bakımı yaptırılmalıdır.

Elektrik Ustası.jpg

Bundan dolayı yaptıracağınız veya kontrol ettireceğiniz tesisat için ustalığından emin olduğunuz bir elektrik ustası ile çalışmanız malınızın ve canınızın güvenliği için oldukça ciddi bir konudur. Elektrik panolarında dikkat edilmesi gereken hususlar; mutlaka yangına ve ısıya dayanıklı olan malzemeler kullanılması, yapılan işlemin işinde deneyimli bir elektrik ustası tarafından yapılması ve düzenli olarak panonun kontrolü yapılmasıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler