Hamilelik dönemi bir çok kadının çeşitli rahatsızlıklarla geçirdiği ciddi bir dönemdir. Elbette bu süreçte hem annenin hem de bebeğin sağlığı çok önemlidir. Doğuma kadar geçen zaman içinde annenin ve bebğin sağlıklarının koruması ve doğumun problemsiz bir şekilde gerçekleşmesi için şimdi vereceğimiz önerilere dikkate almalısınız.
Annenin gebelikten önceki beslenme alışkanlıklarını gözden geçirip bebeğine ve kendine zararı varmı? Faydası nedir? Gibi bir muhasebeye girmesi gerekir. Hamilelikte beslenme konusu annenin çocuk için özen göstermesi gereken ciddi bir konudur.
Hamilelik sırasında kalori ve protein ihtiyacı artar. Bu nedenle protein içeriği yüksek olan balık, süt, yumurta gibi besinleri tüketmekte fayda var. Ayrıca dünya Sağlık Örgütü tarafından gebe kalmaya çalışan veya gebe olan kadınların günde 400 mikrogram folik asit alması önerilmektedir
Hamilelik döneminde sağlığınıza olağan bir özen göstermeniz gerektiğini unutmamalısınız. Düzenli olarak hamilelik dönemine uygun egzersiz yapmayı da ihmel etmemeniz doğum sırasında size yardımcı olacaktır. Egzersiz sonrasında ve gün içinde dinlenmeyi de ihmal etmeyin.
Şişen bacaklarınızın şişliğini azaltmak için dinlenmeleriniz sırasında ayaklarınızı kalp seviyenizin üzerinde tutmanız faydalı olacaktır. Uyurken veya yatarken sol yanınıza yatmak da bacaklarınızın daha fazla şişmesini önleyecektir.
Sağlıklı bir gebelik için D ve C vitaminlerinin de yeri oldukça önemlidir. D vitamini kemik, diş ve kas sağılığı için gereklidir. Kırmızı et, yumurta, somon, sardalya gibi yağlı balıklarda D vitamini vardır. Fakat hamilelik döneminde D vitamini takviyesi de sıklıkla önerilir. C vitamini kalsiyum, magnezyum gibi elementler de sağlıklı gebelik ve lohusalık için çoğu kez gereklidir.
İhtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.
Yorum yaz