Kış aylarının gelişi ile çocuk hastalıkları diye de tabir edilen rutin kış salgınları başlamış bulunmaktadır. Özellikle okullarda çok hızlı bir şekilde bulaşan ve yayılan bu hastalıklar neler ve bunlardan korunmanın yöntemleri nedir gelin birlikte bakalım:
Birçok ülkede antibiyotik kullanımının yasaklandığı birçoğunda ise çok zor şartlarda kullanımına izin verildiği bu ilaç, ülkemizde en ufak rahatsızlıkta verilerek farklı hastalıklara neden olmaktadır. Ailelerin ise çocukların bu tarz ağır antibiyotikler kullanmaması için önceden doğal ilaçlar ile belli önlemler alması çok daha yararlı sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır.
İşte kış aylarında çocukların en sık yakalandığı hastalıklar
Yaz bitti, okullar açıldı ve kış geldi. Bütün bu değişimlerden yetişkinlerde etkilenirken çocukların çok daha derin sarsılması çocuk sağlığı için doğal yöntemlere başvurulması gerektiğini ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren besinler den yararlanılması gerektiğini göstermektedir.
-
Boğaz enfeksiyonu
Kış dönemi girişinde en sık rastlanan hastalıkların başında gelen boğaz enfeksiyonu yine oldukça sık rastlanan virüslerin oluşumu ile gerçekleşmektedir. Çocuk hastalıkları olduğu gibi yetişkinlerinde sıklıkla görülen boğaz enfeksiyonu ateş, boğaz yanması, halsizlik, mide bulanması, kas ağrıları ve bitkinlik gibi belirtilere sahiptir. Bu durumda çocuğun dinlenmesi, kalabalık ortamlara girmemesi zencefil bal karışımını düzenli olarak yemesi gerekir.
-
Nezle/Grip
Nezle/grip enfeksiyonu normal bir soğuk algınlığından daha ağır geçen ve çoğunlukla atlatılamayan soğuk algınlığının devamı olarak görülen bir kış hastalığıdır. Kas ağrıları, yüksek ateş ve halsizlik gibi belirtileri olan bu hastalıkta çocuk okula yollanmamalı ve evde sürekli yatmalıdır. Yattığı oda sık sık havalandırılmalı ve ihmal edilmemelidir.
-
Kulak iltihabı
Küçük yaştaki çocuklarda oldukça sık olarak rastlanılan orta kulak iltihabı çocuk hastalıkları arasında son bahar döneminde çocuklar da en sık görülen hastalıklardan biridir. Üst solunum yolu hastalığı olan bu hastalık, kulak ağrısı, ateş ve huzursuzluk gibi belirtilere sahiptir. Bu hastalıkta erken teşhis oldukça önemlidir. Belirtilerden birine rastlandığı takdirde mutlaka çocuk doktoruna gidilerek teşhis konulmalı ve tedavi yapılmalıdır.
En sık görülen bu üç hastalık çocuklarınıza henüz bulaşmadıysa mutlaka bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek doğal besinlerden faydalanmalısınız ve çocuğun ağır ilaçlar kullanmasının önlemini en başından almalısınız.
Yorum yaz