Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Reklam jingle hakkında bilmeniz gereken her şey burada

İyi bir jingle yazmak, reklamın ruhunu en akılda kalıcı, kolay ve kısa bir şekilde anlatılması gereken ciddi bir işlemdir.

Jingle nedir? Sorusuna cevap olarak radyo ve televizyon reklamı için düzenlenmiş olan kısa, dinleyenin dinlediğin de aklında kalabilecek, ilgisini çekebilecek özelliklere sahip sözlü melodi türüne verilen addır. İyi bir jingle yazmak, iyi bir şarkı bestelemek ile doğrudan alakalı olup yapılan reklamın ruhunu en akılda kalıcı, kolay ve kısa bir şekilde anlatılması gereken ciddi bir işlemdir. Tıpkı markanın tanıtımı için yazılı logo tasarımının marka için taşıdığı hayati önem gibi reklam jingle’ı da markanızın duysal olarak kişilerin hafızasına kazınmasına ve diline dolanmasına öncülük edecektir.

jingle nedir.jpg

Günümüzde bakıldığında çoğu marka tarafından tercih edilen jingle seslendirme hedef kitle tarafından da oldukça ilgi gören reklam dalı, markanın imajını korumak ve yükseltmek amacını taşımaktadır. Aynı zamanda jingle seslendirme işlemin de yalnızca düz bir seslendirme yerine dikkat çekici efektler de kullanılmaktadır. Böylece akılda kalıcılığı arttıran ve yıllarca akıda yer eden reklam jingle’ı ile marka yıllarca aynı müziği kullanarak, kimi zamanda yalnızca birkaç değişiklik yaparak reklamlarında  rahatlıkla kullanmaktadır.

jingle anlamı nedir.jpg

Radyolarda özellikle program tanıtımı amaçla radyolarda efektler sıklıkla kullanılmaktadır. Genellikle hatırlanması kolay olan ve hatırda kalması için kolay ve akılda kalıcı ( dikkat çekici) şarkıları tekerleme ve kafiyeli kelimelerle söylemektedirler. Müziğin beyindeki etkisini inceleyen uzman psikologlar ve nörologlar, dinleyici ile kuvvetli bir bağ kurmuş olan müziğin unutulmasını oldukça zor görmüşlerdir. Pazarlamacıların, kendi yazdıkları jingleları devreye almak yerine reklam için pop şarkıları lisanslamalarına neden olmuştur.

jingle.jpg


Jingle nasıl yapılmalı?

Jingle yapımı markanın istekleri doğrultusu göz önünde bulundurularak yapılması gereken bir işlemdir. Marka yeniliği sever ve fikirlere açıksa şarkıyı yazacak olan kişi marka hakkında tüm ayrıntıları öğrenir ve markanın bilgileri dahilin de şarkı yazarak markanın beğenisine sunar.

jingle nedir ustamgeliyor.jpg

Dikkat çekebilmek için iyi bir müzik üretmek veya son dönemde popüler olan bir şarkının müziğini alarak üzerine uygun ve akılda kalıcı söz yazmak da seçenekler arasındadır. Unutulmaması gereken bir husus varsa da bu yazılacak olan jingele ne kadar kısa olursa o kadar iyidir. Akılda kalıcılığı artar ve unutulup gidilecek kadar uzun olmaz. Melodinin basit, sözlerin kısa olması insan zihnine kolay yer eder ve efekt kullanımı markanın insan beynine kolay kaydolmasına yardımcı olur.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler