Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Temizliği Kolay Duvar Boyası

Yaşam alanlarımızın dış ve iç cephe duvar boyası temizliği kolaylaştıracak şekilde yapılabilir.

Ev, iş yeri gibi yaşam alanlarımızın dış ve iç cephe duvar boyası temizliği kolaylaştıracak şekilde yapılabilir. Ustamgeliyor aracılığıyla sunulan bilgiler sayesinde, duvar boyasının temizliği nasıl kolaylaştıracağı hakkında bilgi alabilirsiniz.

shutterstock_773710936.jpg


Duvar Boyası Çeşitleri

Bulunduğunuz yerin size enerji vermesi, keyifli dakikalar geçirmesini sağlaması; ilk olarak doğru duvar boyası seçimi ile olacak. Evinizin hangi alanında hangi tür boya kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz. Bu sayede temizlik çok daha kolay olur. Duvar boyası çeşitlerini inceleyerek, istediğiniz dış cephe ya da iç mekan boyası için uygun olanını seçebilirsiniz.

Plastik Boyalar: İlk olarak plastik boya çeşidi ile başlayalım. Su ile inceltilen bu boyalar su bazlı olduğundan silinme özelliği olmayan boyalardır. Silikon katkılı olanları ise silikonlu plastik olarak biliniyor. Bu boyalar silikondan ötürü yapışma özelliği taşıdığından, çatlama ve kabarmaya karşı dayanıklıdır. Esnek bir yapıya sahiptir. Fakat bu boyaların silinerek temizlenme özelliği mevcut değildir.

Su Bazlı Boyalar: Bu boya türü silinebilir boya çeşitleri içinde yer alıyor. Aynı şekilde suyla inceltilerek kullanılıyor. Silikonlu veya akrilik içerikli olan boyaların; mat – yarım mat – ipek mat seçenekleri bulunmaktadır. Mat boyalar silinme konusunda, yarım mat ve ipek mata göre daha kullanışsızdır. Ancak bazı markaların su bazlı tam silinebilir özelliği olan boyaları mevcuttur.

Yağlı Boyalar: Silinme konusunda en elverişli olan boya türünün yağlı boya olduğunu söyleyebiliriz. Mükemmel şekilde silinebilir. Dezavantajı ise duvarın havalanmasına engel olmasıdır. Su bazlı boyaya göre çok daha fazla tercih edilir. Temizlenme özelliğinin yüksek olması en büyük kriterdir. Uygulamanın ardından kokusunun evinizden çıkması en az bir gününüz alacaktır.

shutterstock_532074880.jpg

Duvar Boyası Temizliği Nasıl Yapılır?

Tercih etmiş olduğunuz boya çeşidine göre yapacağınız temizliği şekillendirmelisiniz. Her ne kadar boya seçiminizde kullanılacak olan alan önemliyse, yapacak olduğunuz temizlik için de boya türüne göre yapacağınız temizlik önemlidir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler;

  • Silinerek temizlenen boyalar; su bazlı saten, su bazlı yarı mat ve sentetik boyalardır.
  • Silikonlu ya da silinemez özelliği verilmiş olan boyalar ise silinerek temizlenemez.
  • Silinebilir boyaların temizliğinde ilk olarak uygulamanın ardından 1 ay geçmesi gerektiğini unutmamalısınız.
  • Eğer duvar temizliğini silinemez boya üstüne, silinebilir bir boya uygulayarak yapacaksanız mutlaka astar geçmeniz gerektiğini unutmayın.
  • Astar Uygulaması: Kabarma ya da çatlamaların önüne geçmek için yapılacak olan uygulamadır.

shutterstock_630210050.jpg

Duvar Temizliğinde Püf Noktalar

Boya seçiminizin doğru olmasının beraberinde, duvar temizliği için püf noktalara göre hareket ederek temizlik işlemini daha da kolaylaştırabilirsiniz. Bunun için boya türünüzü dikkate alarak işleminizi yapmalısınız. İlk olarak plastik boya ile boyanmış olan duvarların temizliğinin yapılması, duvar temizliğinden 1-2 saat önce duvarların nemlendirilmesi ile başlar. Bunun için odanın ortasında büyükçe bir kovada sıcak su koyarak, oda duvarlarının nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Kirlerin yumuşamasının ardından, temizlik çok daha kolay olur.

Yağlı ve su bazlı boyalar için ise püf nokta kirlerin çıkması için işlem yapmadan önce duvarların bol suyla yıkanmasını sağlamak olacaktır. Bu sayede yapacağınız duvar temizliği çok daha pratik hale gelecek. Yıkama imkanı olmayan cephe duvarları için ise ıslak bir bezle silinmesi uygun olur. Odayı havalandırarak, suyun duvar tarafından çekilmesini sağlayabilirsiniz.

Duvarlardaki parmak izlerinin kolay temizlenmesi ise bir patates yardımı ile oluyor. Eğer sizi rahatsız eden sadece parmak izleriyse, dilimlenmiş olan patatesler ile parmak izlerinin kolayca temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Mutfak duvarlarının temizlenmesi ise en zor olanıdır diyebiliriz. Bunun için yapmanız gereken ilk olarak tuzlu suyla duvarları temizlemek olacak. Alandan ötürü yağlanan duvarlardan yağın arınması tuzlu suyla mümkün olur. Bir süre bekleterek ardından farklı temizleyiciler kullanarak temizliği sağlayabilirsiniz.

Duvarların Kirlenmesinin Önüne Geçmek

Temizlik sıklığının azaltılması için ise duvarların kirlenmesinin önüne geçmek gerekiyor. Bunun için ev ya da iş yerinizdeki iç cephelerde, kirlenmenin kolay olmadığı renkleri tercih etmeniz avantajlı olur. Kir göstermeyen boya türü ve boya rengi ile mümkün olduğunca duvarların kirlenmesinin önüne geçebilirsiniz. Boyama aşamasında duvarlardaki kirlerin en iyi şekilde kapatılması da duvarların kirlenmesinin önüne geçmek açısından önemlidir. Ev veya iş yerinizde ihtiyacınız olan nitelikli boyama için ücretsiz teklif al botonuna kullanabilirsiniz.

5 Yorum

  • Ben de evimin duvarlarını aynen sizin söylediğiniz nemlendirme yöntemiyle hazırlayıp hatta kaloriferi açıp daha da ısıtıp buharlaşmaını sağlıyorum sonra ıslak bezle temizliyorum ama deterjansız yani (duvarlar p* p* markayla boyalı) çok da çitilemeden silmek önemli ve bu şekilde ne iz kaldı ne boya söküldü rengi gitti tavsiye ederim

  • permolife gibi su bazlı boyalarım temizliği çok kolay oluor silince lekeler çıkıyor

  • Permolitn su bazlı boyaları çok iyi cocuklu evler için ideal leke olunca hemen silebiliyoruz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler