Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Yalıtımlı cam sistemleri hakkında bilmeniz gerekenler

Evlerimize görsel anlamda farklı bir havaya sokan ve gerekliliği ile harika tasarımlar olan pencereler…

Yaklaşan kış ile birlikte evlerimizin bizler için birer kale olduğunu daha fazla hisseder gibiyiz. Evlerimize görsel anlamda farklı bir havaya sokan ve gerekliliği ile harika tasarımlar olan pencereler,  birçok çeşitli malzemeden üretilir.

pencere.jpg


Cam ve pencere sistemlerinin çeşitleri nelerdir?

Cam ve pencere sistemlerine bakıldığında birçok malzeme çeşidi ile karşılaşmamız mümkünken en sık tercih edilen malzemeler arasında uzun yıllardır ilk sırada olan PVC malzemeyle üretilen pencere sistemleri ilk sırada yer almaktadır.

pvc-pencere.jpg

En sık tercih edilen ve cam pencere sistemlerinin gözdesi olan PVC sistemlerinin, başlarda olmasının başlıca sebepleri PVC’nin yalıtım konusunda etkin başarısı olarak gösterilmektedir. Öte yandan diğer sistemlere nazaran çok daha uzun ömürlü, dayanıklı ve ekonomiktir.

ciftt cam.jpg

  • Çift camlı PVC sistemleri nedir?

Çift cam PVC cam sistemleri artık hemen hemen her evde olan bir sistemin adıdır. Zorlu hava şartlarından etkilenmeyen çift cam sistemi ile üretilen aşırı soğuk ve sıcaktan etkilenmeyen ve uzun yıllar kullanıma elverişlidir.

demir doğrama cam sistemleri.jpg

  • Yalıtım ve demir doğrama sistemleri

Yalıtım ve demir doğrama sistemleri eskiye oranla günümüzde çok daha dayanıklı ve yalıtımlıdır. Aynı PVC cam profili sisteminde olduğu gibi çift cam özelliğine sahiptir. Aynı zamanda bu sistemde uzun yıllar kullanıma elverişli olarak üretilmiştir.

ahsap-pencere.jpg

  • Yalıtımlı Ahşap doğrama sistemleri

Yalıtımlı Ahşap doğrama özelliğine sahip pencerelerde ahşabın dışarıdaki kasasında yalıtım sistemi bulunmaktadır. Bu sistemlerin çift cam sistemleri ise son yıllarda oldukça sık tercih edilmektedir. Ahşap malzemenin yıllar içerisinden sudan etkilenmemesi için de suya dayanıklı tik ağacından üretimi çoğalmıştır.

sürgülü cam.jpg

  • Yalıtımlı sürgülü cam sistemleri

Yalıtımlı ve sürgülü cam balkon sistemleri uzun yıllar kullanıma elverişli olup, balkonunuzun tamamını kapatarak silikonlu yalıtım sistemi ile uzun yıllar rahat ve sıcak bir konfor sağlar.

PVC_Pencere.jpg

Evinizde veya ofis gibi bir kapalı mekândaki cam sistemleri herhangi bir sebepten dolayı kırıldı veya çatladıysa endişelenmenize gerek yok cam işi yapan firmaların bir saatten az sürede onarabilecekleri bu durum ile pencerenizi uzun yıllar kullanmaya devam edebilirsiniz.

sürgülü cam al.jpg

Temizliğini de oldukça kolay yapabileceğiniz yalıtımlı cam sistemlerinde çift camın arasına hava girerek buharlı kötü bir görüntü oluşumu ortaya çıkabilmektedir. Bunun için de cam işi yapan bir ustadan kolaylıkla yardım alabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler